Bilgiganten VW halter efter sine konkurrenter, når det kommer til åbenhed og gennemsigtighed omkring lobby-aktiviteter på klimaområdet.

Og efter tre år med dialog tager investorerne nu skrappere midler i brug.

Derfor vil AkademikerPension sammen med en række andre investorer nu presse den tyske bilgigant til årligt at rapportere, hvordan selskabets lobbyister arbejder for at opnå dets officielle klimamål.

Det sker gennem et aktionærforslag, som bliver stillet på selskabets generalforsamling den 29. april.

”Vi har brug for at verdens største selskaber er åbne omkring, hvordan de arbejder for at leve op til Paris-aftalen – også når det handler om lobbyisme omkring regulering af deres industrier. Og der bliver en gigant som VW nødt til at vise, at selskabets lobbyarbejde også flugter med selskabets opbakning til Paris-aftalen”, siger direktør for AkademikerPension, Jens Munch Holst.

Nu må VW vise vejen frem

Bag forslaget står den svenske pensionskasse, AP7, den engelske, Church of England pension Board, samt AkademikerPension og fire andre europæiske pensionskasser.

Forslaget bliver samtidig støttet af Climate Action 100+, som består af flere end 700 globale investorer, som arbejder på at få verdens største selskaber til at blive CO2-neutrale senest i 2050.

”Halvdelen af de selskaber, som Climate Action 100+ arbejder med, har offentliggjort mindst én rapport om, hvordan deres lobbyaktiviteter flugter med deres klimamål. Så det er på tide, at VW’s ledelse viser vejen frem og begynder at offentliggøre disse rapporter”, siger Jens Munch Holst.  

Sådan stemte I til generalforsamlingen

Modsvar til kritisk indlæg i Berlingske

Indlægget fra avisens erhvervsredaktør er desværre fyldt med faktuelle fejl.

Mærsk skib

Vi beder (igen) Mærsk om mere åbenhed

Ligesom sidste år beder vi selskabet om at øge transparensen omkring arbejdet med menneskerettigheder.